Paylaş
Aşağa gitmek
avatar
AsiaFlame Administartor
AsiaFlame Administartor
Cinsiyet : Kadın Mesaj Sayısı : 251 Yaşınız : 39 Meslek : Ev Hanımı Nerden : İstanbul / Şişli Favori Diziniz : My Gırl <b>Rep Gücü</b> Rep Gücü : 3506
<b>Rep Puanı</b> Rep Puanı : 0 Ruh Hali
Kullanıcı profilini gör

Dak doritang

Bir Cuma 24 Eyl. - 3:31


Et marine için



500 gram Tavuk göğsü

2 adet kırmızı biber

2 çay kaşığı toz zencefil

2 yemek kaşığı sirke


Sebzeler

4 adet orta boy patates

1 adet soğan

1 adet havuç

12 ader susam yaprağı


Sos Malzemeleri

2 yemek kaşığı Gochujang

1 yemek kaşığı Chili tozu

1 yemek kaşığı soya sosu

2 tatlı kaşığı şeker

2 çay kaşığı mısır şurubu veya şeker kamışı şurubu

1 diş ezilmiş sarımsak

1 yemek kaşığı susam yağı

1 çizgi tahin

2 su bardağı


Hazırlık


Tavuğu soğuk suda temizleyin ve kuşbaşı doğrayın.

Toz biber,zencefil ve sirkeyi döküp marine edin ve buzdolabında 15

dakika dinlendirin.

Sebzeleri yıkayın ve büyük parçalar halinde doğrayın.

Susam yapraklarınıda doğrayın.


Pişirme

Wok tavayı ateşe koyun ve ısıtın içine biraz yağ koyun.

Patates ve havuç koyun ve bir süre için karıştırın.

Daha sonra içine su dökün.

Biraz daha kaynattıktan sonra tavuk ve soğan ekleyin.

Sosuda yapıp yemeğin içine karıştırın.

Pişmeye yakın susam yapraklarınıda karıştırın ve az daha kaynatıp

altını söndürün.

Ve servis tabağına alıp yanında buğulanmış pirinç ile sıcak servis yapın.












Çeviri :>>>SelJunKi<<<








$€NİNL€ ßA$LADIM ßİT$İN $€NİNL€
LEE JUN Kİ
Sayfa başına dön
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz