- >>>SelJunKi<<<AsiaFlame Administartor
- Cinsiyet : Mesaj Sayısı : 251 Yaşınız : 44 Meslek : Ev Hanımı Nerden : İstanbul / Şişli Favori Diziniz : My Gırl Rep Gücü : 5498
Rep Puanı : 0
Bi Bim Naeng Myun
Perş. 23 Eyl. - 21:27
**Malzemeler**
* 680 gram buğday eriştesi
* 1 parça sığır eti biftek dövülmüş
* 3 yumurta
* 1 çay kaşığı mısır nişastası
* 4 yemek kaşığı soya sosu
* 2 yemek kaşığı sirke
* 2 yemek kaşığı sıvı yağ
* 1 tatlı kaşığı susam yağı
* Yarım çay kaşığı toz kırmızı biber
**Sosu İçin**
* 3 yemek kaşığı biber salçası
* 5 yemek kaşığı soya sosu
* 1 çay kaşığı toz şeker
* 1 çay kaşığı ezilmiş sarmısak
* 1 çay kaşığı pirinç sirkesi
* 1 yemek kaşığı susam yağı
* 1 yemek kaşığı kavrulmuş susam
**Yapılışı**
* 1.Bir tencere suyu kaynatın ve içine erişteleri atıp haşlayın
haşlanınca süzün ve soğuk ile yıkayıp soğutun.
* 2.2 yemek kaşığı sıvı yağı kızdırın ve eti pembeleşinceye kadar
kızartın ağır ateşte kızartın,ki daha yumuşak olsun.
* 3. Büyük bir kasenin içine erişteleri ve üzerine eti koyun.
* 4. Mısır nişastasını marine edin içine susam yağı,soya sosu,sirke
şeker ve toz biberi ilave edip karıştırın ve eriştelerin üzerine dökün.
* 5. Ayrı bir kapta sosu hazırlayın susam yağını kızdırın ve içine biber
salçası, soya sosu,şeker,sarmısak,pirinç sirkesi ve susamı atın
bir kez karıştırın ve eriştelerin üzerine dökün.
* 6. Yumurtaları omlet yapın dilimleyip i üzerine yerleştirin ve
sıcak olarak servis yapın
(afiyet olsun)
Çeviri: >>>SelJunKi<<<
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz