Asia Flame. Com
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Aşağa gitmek
>>>SelJunKi<<<
>>>SelJunKi<<<
AsiaFlame Administartor
AsiaFlame Administartor
Cinsiyet : Kadın Mesaj Sayısı : 251 Yaşınız : 44 Meslek : Ev Hanımı Nerden : İstanbul / Şişli Favori Diziniz : My Gırl <b>Rep Gücü</b> Rep Gücü : 5497
<b>Rep Puanı</b> Rep Puanı : 0 Ruh HaliGochujang Soslu Daggalbi Uzgun10

Gochujang Soslu Daggalbi Empty Gochujang Soslu Daggalbi

Cuma 24 Eyl. - 3:40
Gochujang Soslu Daggalbi Gochujangsosludaggalbi7

** Malzemeler**


* 3 adet tavuk göğsü

* 15 ml elma sirkesi

* Bir miktar toz biber

** Seasoning Sos**

* 3 yemek kaşığı zeytinyağı

* 2 yemek kaşığı Gochujang

* 1 yemek kaşığı soya sosu

* 2 yemek kaşığı mısır şurubu

* 1 ezilmiş sarmısak

* 1 tatlı kaşığı şeker

* Tuz


** Yan malzemeler**


* 1/2 baş soğan

* 1/2 orta boy patates

* 1/2 havuç

* 1/4 beyaz lahana

* 5 adet yeşil soğan

* 5 adet susam yaprağı

* 5 adet pirinç keki

* 3 adet capsicum


**Tavuk Marine**


* Tavuk göğüslerini soğuk suyla yıkayın ve kuşbaşı doğrayın,bir kaba koyun ve üzerine sirkeyi döküp toz biber serpin karıştırıp ağzını kapatın ve buzdolabında 15 dakika dinlenmeye bırakın, böylece daha yumuşak olacaktır.

Sebzeleri iyice yıkayın ve lahanayı ince dilimlere ayırın kuru soğanı yarım ay şeklinde kesin, patates ve havuçları yuvarlak kesin ve capsicums,u jülyen kesin,pirinç keklerinide kesin.


**Yapılışı**


Öncelikle wok tavayı 20 saniye ısıtın ve zeytinyağını dökün ve üzerine capsıums hariç tüm sebzeleri koyun orta dereceli ısıda 5 dakika kadar pişirin ve patatesler yumuşamaya başladıysa capsium, pirinç keki ve tavuğu ekleyin orta ateşte 3 dakika kadar daha pişirin daha sonra ısıyı biraz düşürüp kapağını kapatıp 3 dakika daha pişirin
her hangi bir kapak kullanabilirsiniz wok,a uygun kapak bulamayabilirsiniz.

Yemek pişince servis tabağına alın ve sıcak servis edin


Gochujang Soslu Daggalbi Gochujangsosludaggalbi6

Gochujang Soslu Daggalbi Gochujangsosludaggalbi8

Gochujang Soslu Daggalbi Gochujangsosludaggalbi3


**Gonchujang Nedir**


Kore,de evlerde 16.yüzyıldan beri uygulanmaya konmuştur.

Gonghujang ticareti 1970,li yılların başında başladı ve kitlesel pazar haline geldi.

Gonghujang (sıcak biber salçası) kırmızı biber,toz biber,soya sosu ve pirinç tozu eklenip güneşte kurutarak yapılmaktadır.


Gochujang Soslu Daggalbi Gochujangsosludaggalbi2

Gochujang Soslu Daggalbi Gochujangsosludaggalbi1


Bunlarda Capsicum bütün marketlerde bulabilirsiniz.


Gochujang Soslu Daggalbi Gochujangsosludaggalbi5

Gochujang Soslu Daggalbi Gochujangsosludaggalbi4



Çeviri : >>>SelJunKi<<<
Sayfa başına dön
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz