- >>>SelJunKi<<<AsiaFlame Administartor
- Cinsiyet : Mesaj Sayısı : 251 Yaşınız : 44 Meslek : Ev Hanımı Nerden : İstanbul / Şişli Favori Diziniz : My Gırl Rep Gücü : 5497
Rep Puanı : 0
Gochujang Soslu Daggalbi
Cuma 24 Eyl. - 3:40
** Malzemeler**
* 3 adet tavuk göğsü
* 15 ml elma sirkesi
* Bir miktar toz biber
** Seasoning Sos**
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 2 yemek kaşığı Gochujang
* 1 yemek kaşığı soya sosu
* 2 yemek kaşığı mısır şurubu
* 1 ezilmiş sarmısak
* 1 tatlı kaşığı şeker
* Tuz
** Yan malzemeler**
* 1/2 baş soğan
* 1/2 orta boy patates
* 1/2 havuç
* 1/4 beyaz lahana
* 5 adet yeşil soğan
* 5 adet susam yaprağı
* 5 adet pirinç keki
* 3 adet capsicum
**Tavuk Marine**
* Tavuk göğüslerini soğuk suyla yıkayın ve kuşbaşı doğrayın,bir kaba koyun ve üzerine sirkeyi döküp toz biber serpin karıştırıp ağzını kapatın ve buzdolabında 15 dakika dinlenmeye bırakın, böylece daha yumuşak olacaktır.
Sebzeleri iyice yıkayın ve lahanayı ince dilimlere ayırın kuru soğanı yarım ay şeklinde kesin, patates ve havuçları yuvarlak kesin ve capsicums,u jülyen kesin,pirinç keklerinide kesin.
**Yapılışı**
Öncelikle wok tavayı 20 saniye ısıtın ve zeytinyağını dökün ve üzerine capsıums hariç tüm sebzeleri koyun orta dereceli ısıda 5 dakika kadar pişirin ve patatesler yumuşamaya başladıysa capsium, pirinç keki ve tavuğu ekleyin orta ateşte 3 dakika kadar daha pişirin daha sonra ısıyı biraz düşürüp kapağını kapatıp 3 dakika daha pişirin
her hangi bir kapak kullanabilirsiniz wok,a uygun kapak bulamayabilirsiniz.
Yemek pişince servis tabağına alın ve sıcak servis edin
**Gonchujang Nedir**
Kore,de evlerde 16.yüzyıldan beri uygulanmaya konmuştur.
Gonghujang ticareti 1970,li yılların başında başladı ve kitlesel pazar haline geldi.
Gonghujang (sıcak biber salçası) kırmızı biber,toz biber,soya sosu ve pirinç tozu eklenip güneşte kurutarak yapılmaktadır.
Bunlarda Capsicum bütün marketlerde bulabilirsiniz.
Çeviri : >>>SelJunKi<<<
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz