- >>>SelJunKi<<<AsiaFlame Administartor
- Cinsiyet : Mesaj Sayısı : 251 Yaşınız : 44 Meslek : Ev Hanımı Nerden : İstanbul / Şişli Favori Diziniz : My Gırl Rep Gücü : 5497
Rep Puanı : 0
Kahverengi deniz yosunu Çorbası (Miyeok Guk)
Ptsi 27 Eyl. - 1:25
Malzemeler
35 gram kahverengi deniz yosunu (Miyeok) kurutulmuş
70 gram dilimlenmiş sığır sap
2 diş sarımsak, kıyılmış
3 yemek kaşığı soya sosu
3 yemek kaşığı susam yağı
4 bardak su
3 adet top karabiber
Hazırlık
#1. 5 dakika boyunca soğuk suda kuru kahverengi deniz yosununu yıkayın.
#2. Küçük parmak uzunlukları için makas ile deniz yosununu kesin.
#3. 2 yemek kaşığı susam yağı ve 3 adet top karabiberi et ile
harmanlayın.
Pişirme
#1.Tencereyi ateşe koyun ve 20 saniye ısıtın içine 1 yk susam yağı ekleyin ve dilimlenmiş kahverengi deniz yosununu koyup karıştırın.
#2. Sığır etlerinide üzerine ekleyin ve 3 dakika pişirdikten sonra üzerine 4 su bardağı suyu ekleyip 10-15 dakika pişirin kıvamı etin pişme durumuna göre ayarlayabilirsiniz.
#3.Soya sosu ve Sarmısağı tavada 2 dakika kavurun ve yemeğin üzerine ekleyip karıştırın isteğe göre tuzda ekleyin ve yemeği sıcak servis edin.
Afiyet olsun
Çeviri : >>>SelJunKi<<<
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz