- >>>SelJunKi<<<AsiaFlame Administartor
- Cinsiyet : Mesaj Sayısı : 251 Yaşınız : 44 Meslek : Ev Hanımı Nerden : İstanbul / Şişli Favori Diziniz : My Gırl Rep Gücü : 5497
Rep Puanı : 0
Jangsanjeok-Et Köftesi
Ptsi 27 Eyl. - 2:30
*Malzemeler*
*Yarım kilo domuz etinden çekilmiş kıyma var ama ben dana kıyma yı tercih ederim tabiki ;)
*190 Gram tofu (suyu süzülmüş)
*1 Adet soğan rendelenmiş
*2 Adet arpacık soğan rendelenmiş
*2 Yemek kaşığı susam yağı
*1Çay kaşığı kıyılmış sarmısak
*1 Çay kaşığı ince deniz tuzu
*1 Çay kaşığı karabiber
*Sosu İçin Malzemeler*
*3 Yemek kaşığı soya sosu
*3 Yemek kaşığı sirke
*1 Yemek kaşığı esmer şeker
*1 Yemek kaşığı bal
*Yarım çay kaşığı toz zencefil
*İsteğe Bağlı*
*1/2 ince doğranmış yeşil soğan
*Rendelemiş arpacık soğanın yeşil kısımları
*Hazırlık*
*1.Tüm malzemeyi derin bir kapta karıştırın ve köfteyi yoğurun.
*2.Köfteleri istediğiniz boyutta yapabilirsiniz.
*Pişirme*
*1.Tavayı ısıtın ve içine zeytinyağı koyup kızdırın.
*2.Köfteleri önce yüksek ısıda daha sonra düşük ısıda ağır ağır içi pişene kadar kızartın.
*3.Ayrı bir tavada soğanları ve sosu ekleyin biaraz kavurun.
*4.Daha sonra köfteleri'de üzerine ekleyip biraz karıştırın.
*5.Piştikten sonra servis tabağına alın ve sıcak servis yapın.
Çeviri : >>>SelJunKi<<<
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz